Program | Lu - Vi : 08:00 - 17:00

0757808223

Importanta Foliilor Auto – Montaj Profesional si Garantie !

Foliile auto cresc confortul si siguranta pasagerilor

 O folie auto de calitate respinge caldura si razele ultraviolete chiar si fara a colora vizibil geamul. De la stanga la dreapta: %raze UV scad de la 100% la 0.9%, %razele infrarosii de la 100% la 10%, %lumina vizibila de la 100% la 48%.

Foliile auto sunt asociate adesea cu geamurile fumurii. Putina lume stie insa ca foliile nu au doar rolul de a colora geamul.

In imaginea din stanga am aplicat o folie auto performanta care coloreaza foarte putin geamul. Desi aparatul arata reducerea cu 52% a luminii transmise, in realitate 9 persoane din 10 nu isi dau seama ca pe acel geam este aplicata folie.

Impresionant este insa efectul acestei folii: aplicata pe geam respinge 99,1% din razele ultraviolete si pana la 90% din razele infrarosii.

Foliile auto inseamna mult mai mult decat colorarea geamului

Colorarea geamului este o chestiune de gusturi. Unora le place, altora nu.

Cei carora le place se bucura si de celalalte avantaje ale foliei: mai putina caldura in interior, protectie contra razelor ultraviolete, un plus de siguranta in caz de accident deoarece foliile retin o mare parte din cioburi.

Ce stiu insa putin dintre cei care nu vor geamuri colorate este ca pot beneficia de avantajele foliei si fara sa-si modifice aspectul automobilului.

Eficienta foliilor moderne nu depinde foarte mult de culoare

Este adevarat ca o folie mai inchisa la culoare inseamna de obicei mai multa caldura respinsa. Explicatia este simpla: pigmentul din folie absoarbe energia solara si cu cat este mai mult cu atat opreste mai multa energie. Asa cum o sita deasa opreste mai mult decat o sita rara.

Foliile performante au insa un as in maneca. Ele previn trecerea energiei solare nu doar prin absorbirea ei ci si prin reflectarea ei mult mai bine decat o fac foliile clasice.

Rezultatul este ca diferenta de eficienta intre varianta cea mai inchisa (5%) si cea mai deschisa (50%) poate fi de doar 10-15%.

Asadar poti alege ce culoare vrei stiind ca vei beneficia de o protectie foarte buna impotriva caldurii.

Respingerea razelor ultraviolete este foarte importanta

Atunci cand stai in locuinta ta sau intr-un birou esti expus mai ales razelor ultraviolete reflectate de suprafetele exterioare.

Cand stai insa in masina soarele bate de obicei direct pe tine. Foliile auto de calitate contin un strat de protectie impotriva razelor ultraviolete, care blocheaza pana la 99% din energia acestora/

Acest lucru este important mai ales pentru persoanele sensibile, cu tenul deschis la culoare, a caror piele are tendinta de a absorbi foarte bine radiatiile solare, expunandu-le la riscul de cancer de piele.

Riscul este cu atat mai mare cu cat in ultimele decenii subtierea stratului de ozon a dus la cresterea cantitatii de raze UV care ajung la nivelul solului.

Folii auto de securitate

Desi toate foliile auto ofera un plus de siguranta in cazul spargerii geamului, exista si folii concepute special pentru a proteja pasagerii impotriva infractorilor

Acestea sunt de obicei incolore si protejeaza foarte bine in cazul atacurilor surpriza (ex. spargerea geamului cand stai la semafor) care au ca scop sustragerea de obiecte din masina inainte ca pasagerii sa aiba timp sa reactioneze.

Atunci cand geamul este lovit de obicei nu se va sparge din prima. Chiar si daca se sparge ramane inca in rama, impiedicand accesul rapid in autovehicul si dand astfel posibilitatea ca pasagerii sa reactioneze si sa ceara ajutor.

Chiar daca sunt incolore, foliile de securitate reping si ele pana la 98% din razele ultraviolete

Cum aplicam foliile solare

La centrele noastre aplicarea se face fara a se demonta nimic de pe masina.

Procesul dureaza aproximativ 2 ore timp in care realizam tiparul geamurilor, decupam folia si apoi o aplicam pe fiecare geam in parte.

Dupa aplicarea foliilor solare primesti un certificat de conformitate si de garantie, care in cazul unui control demonstreaza ca foliile de pe masina ta sunt legale.

Avantajele foliilor auto

  • Reduc excesul de lumina – protejand ochii sensibili
  • Resping sau absorb caldura solara – scazand astfel consumul de combustibil necesar pentru folosirea climatizarii
  • Resping sau absorb pana la 99% din razele ultraviolete – incetinind decolorarea interiorului si reducand riscul de aparitie a cancerului de piele
  • Scad vizibilitatea din extrior – ofera un plus de intimitate in timpul zilei (mai ales in cazul foliilor inchise la culoare)
  • Retin cioburile in cazul spargerii accidentale a geamului

Calculatorul de preturi auto nu necesita introducerea numarului de geamuri si a suprafetei acestora.

 

2 thoughts on “Importanta Foliilor Auto – Montaj Profesional si Garantie !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AEM Design Botosani